Dodon și PSRM – lideri detaşaţi în ratingul de încredere al cetățenilor moldoveni

Dodon și PSRM – lideri detaşaţi în ratingul de încredere al cetățenilor moldoveni

Președintele Moldovei, Igor Dodon și Partidul Socialiştilor care îl susține, continuă să conducă detaşat în ratingul de încredere al cetățenilor, avînd cel mai mare sprijin al cetățenilor în rîndul altor politicieni și partide din țară.


Acest lucru este confirmat de rezultatele noii anchete sociale „Barometrul electoral - iulie 2019”, care au fost prezentate la Chișinău, transmite Noi.md.


Astfel, potrivit studiului, președintele Moldovei, Igor Dodon, se situează pe primul loc în ratingul încrederii cetățenilor pentru de politicienii din ţară, cu un indicator de 32,3%. Pe locul doi se află premierul Maia Sandu, care are încrederea a 17,5% din numărul total de respondenți. În clasamentul de încredere, urmează viceprim-ministrul, ministrul de interne Andrei Năstase și președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, pentru care declară încredere 4,3%, şi, respectiv, 3,9% dintre respondenți.


În același timp, Partidul Socialiştilor pro-prezidențial conduce în ratingul încrederii cetățenilor pentru de partidele politice, cu un indicator de peste 50%. Locul al doilea și al treilea au revenit Partidului „Acțiune și Solidaritate” (PAS) și Platformei „Demnitate și Adevăr” (DA).


De asemenea, studiul a arătat că, dacă, duminica viitoare, în Moldova ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate, Partidul Socialiştilor ar ocupa primul loc în ele. În sprijinul formaţiunii s-au pronunţat 41,9% dintre alegătorii chestionaţi. Al doilea loc ar reveni partidului „Acțiune și solidaritate” cu 29,3%, iar al treilea - platformei „Demnitate și Adevăr” cu 8,2%. Partidul Democrat cu 8,1% ar accede şi el în Parlament. Formațiunile rămase nu ar trece pragul electoral.


La studiul „Barometrul electoral - iulie 2019”, realizat de compania „IData - Data Inteligente”, au participat 1825 de cetățeni. Marja de eroare constituie +/- 2,29%.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load