Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dodon și Krasnoselski au avut duminica o întrevedere informală

5 noi. 2019,, 10:44   Politică
2919 1

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, şi liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, au avut duminică o întîlnire neformală.

Potrivit agenţiei infotag, despre aceasta Dodon a comunicat pe pagina sa de facebook în a doua jumătate a zilei de luni.

Potrivit lui, întîlnirea a avut loc pe teritoriul cetăţenii Bender – monument de arhitectură din secolul al XVI-lea, pe care Preşedintele „a promis demult să o arate fiilor săi”.

„Pe teritoriul cetății am avut o discuție informală cu liderul administrației transnistrene, Vadim Krasnoselski. Totodată, soțiile noastre au făcut cunoștință. Am făcut un tur al cetății și am apreciat eforturile conducerii regiunii, care a reuşit să reînvie acest obiect cultural și istoric unic, care atrage un număr mare de turiști”, a comunicat Dodon.

El a menţionat că împreună cu Krasnoselski „a sărbătorit Ziua Unităţii Naționale – o importantă sărbătoare de stat a Federației Ruse, partenerul strategic al Republicii Moldova”.

„Această discuţie neformală cu domnul Krasnoselski a fost productivă și consider că trebuie să ne întîlnim în mod regulat la nivel de conducere, la fel ca și cetățenii simpli de pe ambele maluri ale Nistrului”, a afirmat Dodon.

Săptămîna trecută, pe 29 octombrie, a avut loc o întîlnire oficială a liderilor de pe cele două maluri ale Nistrului. Aceasta a fost prima întîlnire din acest an și a șasea în cei trei ani de președinție. Întîlnirea a durat aproximativ cinci ore. Nu este exclus ca la întîlnirea de duminică, liderii de pe cele două maluri ale Nistrului să fi convenit asupra pozițiilor înainte de conferința neformală privind consolidarea măsurilor de încredere între părți, care începe luni în Bavaria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?