TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon și Greceanîi au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate” (VIDEO, FOTO)

Dodon și Greceanîi au depus flori la Complexul Memorial “Eternitate” (VIDEO, FOTO)

Astăzi, cu prilejul celei de-a 75-a aniversare a eliberării Moldovei de fasciști, alături de Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, deputați în Parlamentul RM, reprezentanți ai corpului diplomatic, Președintele Republicii Moldova a Igor Dodon a depus flori la ”Focul Veşnic” de la Complexul Memorial “Eternitate”, informează Noi.md.

Într-o postare pe pagina sa de facebook, șeful statului a scris că ciua de 24 august are o semnificație deosebită pentru poporul țării noastre și simbolizează eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă, în urma renumitei operațiuni Iași-Chișinau. Zeci de mii de moldoveni au participat în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Mulți din ei au căzut pe cîmpul de luptă.


”Vom păstra mereu în memorie faptele eroice ale ostașilor eliberatori și vom face tot posibilul ca această memorie să fie transmisă următoarelor generații.

Indiferent de interpretările unor politicieni, 24 august în Moldova a fost, este și va fi Ziua Victoriei, Ziua eliberării de Fascism.

În aceasta zi, cu 75 de ani în urmă, în cinstea eliberării Moldovei, la Moscova cerul a fost iluminat de focuri de artificii. Astăzi, cu prilejul remarcabilei aniversării, în capitala rusă, de asemenea vor răsuna focuri de artificii, care vor fi transmise în direct în Piața Marii Adunări Naționale”, a scris Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load