COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon se va întîlni la Bruxelles cu Regele Belgiei

Dodon se va întîlni la Bruxelles cu Regele Belgiei

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a susținut în continuarea vizitei sale de lucru la Bruxelles o întrevedere cu Maiestatea Sa Philippe, Regele Belgienilor.

Șeful statului a constatat existența unui dialog activ între țările noastre, optînd pentru consolidarea în continuare a legăturilor din sfera politică, comercială și economică.

El a remarcat importanța relațiilor dintre Republica Moldova și țările Benelux, lansînd propunerea de a examina posibilitatea organizării unei vizite la Chișinău a miniștrilor de externe ai celor trei state.


De asemenea, Igor Dodon a salutat dezvoltarea continuă a contactelor bilaterale la nivel parlamentar, precum a evidențiat reuniunea productivă de la Bruxelles din 5 septembrie curent cu președintele Senatului Belgiei, Sabine Laruelle.

Președintele RM și-a exprimat recunoștință față de guvernul federal pentru susținerea Republicii Moldova în eforturile de implementare a reformelor în conformitate cu standardele europene. De asemenea, el a menționat că Moldova mizează pe asistența autorităților belgiene competente în lupta împotriva corupției.

Președintele Moldovei și Regele Belgiei au constatat implementarea insuficientă a potențialului comercial și economic existent, dat fiind că comerțul dintre țările noastre a scăzut, iar importurile din Belgia depășesc semnificativ exporturile.

În context, Igor Dodon a salutat inițiativa de organizare a forumurilor de afaceri reciproce, precum și a îndemnat investitorii din Belgia să participe la proiectele de infrastructură ambițioase, lansate în Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load