X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon s-a întîlnit la Moscova cu Kozak și i-a înmînat un ordin lui Karasin

28 oct. 2019,, 12:10   Politică
3560 7

La 25 octombrie curent, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon s-a aflat în vizită la Moscova.

Despre aceasta a anunțat Ambasada Moldovei în Rusia, menționînd că la Casa Guvernului Federației Ruse șeful statului a avut o întrevedere cu Dmitrii Kozak, vicepreședinte al Guvernului, reprezentat special al Președintelui FR privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova cu care a discutat întregul spectru al relațiilor moldo-ruse.

La Ambasada Republicii Moldova șeful statului a înmînat ”Ordinul de Onoare” lui Grigorii Karasin, prim-vicepreședinte al Comitetului Consiliului Federației pentru știință, educație și cultură, ex-secretar de stat, viceministru al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse. Înalta decorație a fost acordată pentru aportul considerabil în întărirea și aprofundarea relațiilor interstatale dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

În anii 2005 - 2019, Grigorii Karasin a activat în funcţia de Secretar de Stat-ministru adjunct al afacerilor externe al Federaţiei Ruse, responsabil şi de relaţiile bilaterale cu ţările CSI, inclusiv cu Republica Moldova.

În discursul său, Preşedintele Republicii Moldova a vorbit despre activitatea lui Grigorii Karasin, evidențiind momentele importante dintre relaţiile ţărilor noastre.


La rîndul său, Grigorii Karasin a adresat un mesaj de mulțumire pentru distincția acordată de Domnul Igor Dodon şi a făcut o relatare despre cele mai importante momente, care au marcat relaţiile bilaterale moldo-ruse din ultimii ani.

La ceremonia de decorare au participat angajaţii Ambasadei RM, reprezentanţi ai Diasporei moldoveneşti din oraşul şi regiunea Moscova, studenţi din Moldova care studiază la instituţiile din Moscova. La evenimentul enunţat au participat Leonid Sluţkii, Preşedintele Comitetului pentru relaţii externe al Dumei de Stat a FR, Andrei Rudenko, Viceministru al afacerilor externe al FR şi Mihail Krotov, Şeful Aparatului Comitetului Dumei de Stat pentru relaţii cu CSI.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?