Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon s-a întîlnit cu omologul său român și turc (FOTO)

26 sep. 2019,, 09:32   Politică
2297 1

La New York, în cadrul Adunării Generale a ONU, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere cu Președintele României, Klaus Iohannis și al Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, scrie Noi.md.

”În cadrul discuțiilor am parcurs întreaga agendă a relațiilor noastre bilaterale. Am subliniat caracterul strategic al cooperării noastre, menționînd faptul că România este cel mai mare partener comercial al Republicii Moldova. Am adus mulțumiri conducerii României pentru susținerea Republicii Moldova în domenii de interes major și pentru realizarea mai multor programe și proiecte importante, inclusiv in domeniul economic, social, energetic. În context, am reiterat faptul că relațiile cu statul vecin constituie o prioritate pentru administrația prezidențială”, a spus Dodon referindu-se la întîlnirea cu Iohannis.

Totodată, vorbind despre întîlnirea sa cu Erdogan, președintele a precizat că în cadrul discuțiilor au fost trecute în revistă relațiile bilaterale și au constatat cu satisfacție realizarea Acordului de parteneriat strategic, semnat în octombrie 2018, în cadrul vizitei oficiale a domnului Erdoğan în Republica Moldova.

”Am adus mulțumiri conducerii Turciei pentru acordarea asistenței țării noastre în realizarea mai multor proiecte, în special în Autonomia Găgăuză, dar și în procesul renovării clădirii Președinției. În context, am abordat modul în care se desfășoară construcția stadionului de la Comrat, partea turcă dînd asigurări că lucrările vor fi efectuate în termenii stabiliți”, a subliniat șeful statului.

Pe finalul întrevederii Dodon și Erdogan au discutat aspecte privind vizita oficială în Republica Turcia, pe care o vor întreprinde la finele anului curent.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?