COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon s-a întîlnit cu noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

Dodon s-a întîlnit cu noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene

Preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu noul ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicolae Popescu, care a depus astăzi jurămîntul.

Şeful statului l-a felicitat pe noul ministru cu ocazia numirii în această funcție de răspundere, urîndu-i succes.

"Consider că dl Popescu este un profesionist, iar propunerea Prim-ministrului, Maia Sandu, de a înainta candidatura sa la această funcție, este o decizie corectă. Mi-am exprimat speranța în vederea unei bune colaborări cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene în frunte cu o nouă conducere.


În același timp, am constatat cu regret lipsa aproape totală a unei colaborări dintre Administrația Președintelui și MAEIE în perioada fostului ministru. În context, am indicat necesitatea efectuării unei analize a activității unor ambasadori ai Republicii Moldova, care, în această perioadă, dezinformează partenerii noștri externi cu privire la procesele politice care au loc în țară. Dl Popescu a menționat că statutul de ambasador îi obligă să prezinte statul în ansamblu și nu un partid politic, așa cum se întîmplă în prezent", a declarat Dodon.

În cursul dialogului cei doi au discutat chestiuni ce țin de promovarea unei politici externe echilibrate a Moldovei, şeful statului menţionînd importanța menținerii tuturor acordurilor internaționale încheiate de Republica Moldova, inclusiv cu Uniunea Europeană.

Totodată, Igor Dodon a reiterat interesul obiectiv al țării noastre privind restabilirea parteneriatului deplin cu Federația Rusă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load