Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon: PSRM a pregătit conceptul de reformă în domeniul justiției

12 aug. 2019,, 14:50   Politică
2539 0

Partidul Socialiștilor are voința politică de a implementa o adevărată reformă în domeniul justiției. Fracțiunea PSRM a pregătit un concept pentru această reformă, care în săptămînile următoare va fi discutat cu partenerii de coaliție și prezentat spre consultări publice.

Despre aceasta a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, menționînd că a susținut astăzi o ședință de lucru cu participarea președintelui Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi, și a conducerii fracțiunii parlamentare a PSRM. În cadrul ședinței, s-a discutat agenda pentru săptămînile următoare și problemele de importanţă majoră, relatează Noi.md.

În afară de reforma în justiție, aceștia au vorbit și despre proiectul de politică fiscală care a fost adoptat recent de Guvern în contextul îndeplinirii prevederilor memorandumului cu FMI și a fost propus spre examinare de către parlament.

Șeful statului a spus că, ţinînd cont de multiplele obiecții din partea mediului de afaceri, s-a decis organizarea de discuții separate mai detaliate cu Guvernul și reprezentanța FMI referitor la oportunitatea și efectele măsurilor propuse, în special celor de majorare a unor impozite.

Potrivit lui Igor Dodon, în cadrul şedinţei de lucru cu participarea președintelui Parlamentului RM, Zinaida Greceanîi, și conducerea fracțiunii parlamentare PSRM, au fost discutate și inițiativele sociale ale președintelui, inclusiv proiectul de indexare a pensiilor de două ori pe an: 1 aprilie și 1 octombrie.


Fracțiunea PSRM și-a exprimat sprijinul deplin pentru această inițiativă a președintelui, subliniind că această problemă a fost inclusă în acordul din 8 iunie, semnat cu deputații blocului ACUM.

„Pentru următoarele săptămîni, pînă la finele lunii august, se prevede o agendă intensă, fiind planificate ședințe extraordinare ale Parlamentului, ședința Consiliului Superior de Securitate și alte evenimente importante”, a declarat preşedintele RM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?