Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon: PSRM a înaintat politic un candidat la Curtea Constituțională (VIDEO)

4 oct. 2019,, 13:21   Politică
2712 0

Șeful statului, Igor Dodon, declară că este nemulțumit de activitatea unor miniștri din Guvernul Sandu, menționînd că „vreo doi – trei ar trebuie să plece” din Legislativ.

Totodată, în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, președintele a precizat că la această etapă nu s-a discutat încă despre anumite remanieri în cabinetul de miniștri, iar astfel de discuții nu vor fi pînă la alegerile locale.

În cadrul aceleiași emisiuni, Igor Dodon a recunoscut că Partidul Socialiștilor a înaintat politic un judecător la Curtea Constituțională.

„PSRM a delegat politic o persoană la Curtea Constituțională (CC). Trebuie să recunosc, pentru că atunci cînd s-a luat decizia de a delega acele două locuri pentru Curtea Constituțională, doi judecători să fie numiți politic, ceea ce eu eram împotrivă. Stăteam împreună cu colegii de coaliție și am spus că nu e corect și trebuie să îi votăm la Curtea Constituțională pe cei care au cîștigat concursul, pentru că atunci, cu ce sîntem noi mai buni?”, a spus Igor Dodon, referindu-se la numirea de către Parlament a lui Vladimir Țurcan și a Domnicăi Manole la CC, deși în cadrul concursului organizat pentru desemnarea a doi judecători au cîștigat alte persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?