X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon pledează pentru dezvoltarea cooperării cu Japonia

20 ian. 2020,, 20:16   Politică
3491 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere de rămas-bun cu Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii.

În cadrul întrevederii acesta a salutat amplificarea relațiilor moldo-nipone în ultimii ani în toate domeniile de interes comun și a mulțumit diplomatului pentru atitudinea și responsabilitatea de care a dat dovadă pe parcursul îndeplinirii misiunii sale.

”Am remarcat că datorită activității sale, Japonia a devenit al treilea cel mai mare partener de asistență, după UE și SUA. Cu contribuția dlui Masanobu Yoshii au fost implementate peste 20 de proiecte importante în domenii precum: agricultura, educație, sănătate, mediul de afaceri ș.a. A fost acordată asistență în dotarea Bibliotecii Naționale, modernizarea infrastructurii stațiilor de pompieri, modernizarea spitalelor din localitățile rurale, crearea locurilor de muncă etc. Am pledat pentru consolidarea cooperării reciproc avantajoase, exprimînd interes pentru atragerea investițiilor nipone în economia Moldovei”, a scris șeful statul pe pagina sa de facebook.

Igor Dodon i-a urat succes diplomatului în activitatea sa de mai departe, exprimîndu-i încrederea că odată cu numirea noului ambasador dinamica pozitivă a relațiilor de colaborare va continua.

Pe final, în semn de profundă gratitudine pentru contribuția substanțială la dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie și colaborare moldo-nipone și pentru sprijinul acordat acţiunilor social-economice în Republica Moldova, ambasadorului i-a fost conferit „Ordinul de Onoare”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?