COVID-19 în MOLDOVA

Dodon planifică o discuție cu Krasnoselski despre posturile ilegale din Zona de Securitate

Dodon planifică o discuție cu Krasnoselski despre posturile ilegale din Zona de Securitate

Președintele Igor Dodon declară că, cel mai probabil, la începutul săptămînii viitoare va avea o discuție cu liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, despre posturile ilegale amplasate în Zona de Securitate.

Igor Dodon spune că va cere revenirea la situația de pînă în luna martie, cînd aceste posturi nu existau. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”, transmite IPN.

Potrivit mențiunii lui Vadim Krasnoselski, după întrevederea cu Igor Dodon, la finele lunii iulie, din cele 37 de posturi ilegale instalate de partea transnistreană sub pretextul opririi extinderii pandemiei de COVID-19 de pe malul drept al Nistrului, au rămas 11.

În altă ordine de idei, președintele a comentat refuzul Federației Ruse de a executa deciziile CEDO în două dosare, din 2018 și 2020, prin care mai mulți locuitori și agricultori din localitățile din stînga Nistrului, dar care sînt sub jurisdicția Republicii Moldova (Cocieri, Molovata Nouă, Doroțcaia și Pohrebea și Pîrîta) urmează să primească despăgubiri din partea Federației Ruse pentru că regimul de la Tiraspol le-a interzis în perioada 2004-2006 să-și lucreze terenurile agricole amplasate după traseul Rîbnița, Tiraspol.

„Din cîte cunosc eu, Federația Rusă nu execută deciziile CEDO, nu doar referitor la cazurile pe care le are cu Moldova. Ei au luat o poziție fermă, au modificat și Constituția și au spus că regulile sau legile interne sînt mai sus decît angajamentele internaționale. Aceasta a fost decizia Federației Ruse”, a comentat Igor Dodon.

Totuși, șeful statului spune că știe despre acest caz, iar în una din vizitele sale în satele menționate i-a fost înmînat un set de documente la acest subiect, pe care l-a transmis Federației Ruse, cu solicitarea de a rezolva problema, „doar că Federația Rusă decide cum procedează”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load