Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Plahotniuc i-ar "rupe" pe toți

27 iun. 2019,, 12:20   Politică
5884 6

Dacă partenerii externi nu ne-ar fi susținut, Plahotniuc ne-ar fi sfîșiat cu dinții pe toți.

Despre acest lucru a declarat Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un interviu pentru ”Komsomolskaya Pravda”, transmite Noi.md.

"Noi doar am avut deja un caz în 2016, atunci cînd cetățenii indignați au intrat în parlament și totul atîrna de un fir. Dar nu a funcționat, deoarece America l-a sprijinit pe Plahotniuc. Iar victoria de astăzi este rezultatul politicii noastre active și echilibrate. I-am spus și lui Putin, și lui Trump, și lui Merkel că nu voi anula acordul cu Europa. Dar, cu toate acestea, vom readuce relațiile bune de prietenie cu Rusia. Și foarte ciudat, dar acest lucru i-a liniștit pe toți”, a subliniat șeful statului.

El a subliniat faptul că mai devreme era imposibil să eliminăm abscesul cu numele de oligarhul Plahotniuc, deoarece una dintre marile puteri a susținut acest abces. "Tot timpul, Plahotniuc îi întorcea cu pricepere pe unul împotriva altuia. Noi oricum am fi făcut acest lucru, dar dacă americanii nu s-ar fi declarant împotriva lui, ar fi putut curge mult sînge, pentru că Plahotniuc s-ar fi ținut pînă la ultimul glonț", a spus Igor Dodon.

Comentînd faptul că, după alegerile din februarie, Partidul Socialiștilor a purtat negocieri cu Partidul Democrat al lui Plahotniuc privind crearea unei coaliții, el a remarcat că aceasta "a fost o manevră provocatoare, de altfel nu am fi ajuns la un acord cu partidul de dreapta".


"Deci sînteți capabili de viclenie?", a fost întrebat Președintele Republicii Moldova.

"Dar acest lucru este normal. Eu sînt realist. Nici un partid care a făcut o alianță cu Plahotniuc nu a supraviețuit. El i-a devorat pe toți. Unde este Filat, cine a avut un partid serios? În închisoare. Unde sînt liberalii care au controlat Chișinăul? Unde este pro-europeanul curat Iurie Leancă? Unde sînt comuniștii care au colaborat cu el? Ei nu mai sînt. Sînt sigur că dacă am fi făcut o coaliție cu Plahotniuc, spre toamnă nu am fi existat deja", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?