X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: PDM în regim de urgență scoate bani din țară

11 iun. 2019,, 13:17   Politică
4494 0

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a convocat în această dimineață Consiliul Suprem de Securitate.

În cadrul ședinței de astăzi, s-a pus în discuții și zvonurile precum că PDM ar scoate masivă pe căi ilicite mijloace financiare și bunuri materiale din Republica Moldova. Totodată, potrivit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în intituțiile statului sînt distruse probele infracțiunilor comise. În prezent sînt două instituții de stat care urmăresc în regim online transferurile bancare în sume mai mari de 500.000 de lei.

Șeful statului a cerut Băncii Naționale a Moldovei și Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor să informeze zilnic CSS despre toate fluxurile de mijloace financiare, conform legislației în vigoare. De asemenea, CSS cere toată informația despre aceste fluxuri începînd cu data 1 ianuarie 2019. Președintele țării a informat că în adresa Președinției și membrilor CSS parvin informații că cei care au pierdut guvernarea scot mijloace bancare din Republica Moldova în regim de urgență. CSS a solicitat informații zilnice pentru a preveni aceste scheme.

Totodată, se cere atenționarea angajaților organelor de investigare și de anchetă despre responsabilitatea personală în cazul distrugerii sau dispariției probelor pe infracțiunile și a cauzelor penale privind frauda bancară. Șeful statului a reiterat că există informații privind lichidarea sau sigilarea probelor pe mai multe infracțiuni de rezonanță națională și scoaterea lor din instituțiile de stat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?