COVID-19 în MOLDOVA

Dodon: Oponenții noștri critică indexarea, dar ei, fiind la guvernare, nu au oferit nici un ajutor pensionarilor

Dodon: Oponenții noștri critică indexarea, dar ei, fiind la guvernare, nu au oferit nici un ajutor pensionarilor

În acest an, în premieră, pensia în Republica Moldova este indexată de două ori.

Totodată, pensionarii care primesc o alocație de pînă la 3000 lei, pentru prima dată primesc un ajutor de la stat tot de două ori pe an. Despre aceasta președintele țării, Igor Dodon, a vorbit în cadrul unei Ediții speciale la postul de televiziune Primul în Moldova.

Totodată, șeful statului a amintit că oponenți politici, care critică acum această indexare, anul trecut, fiind la guvernare, nu au oferit nici un ajutor pensionarilor.


“În aprilie a fost o indexare de 4,8%, a doua este calculată în funcție de inflația în ultimele 6 luni, deci e o creștere de 1,07. În total este vorba de 6%. Cînd am văzut cifrele, am spus Guvernului că nu este corect, cînd indexarea de 6% este și la persoanele cu pensia de 5000 lei, și la cei cu 1500 lei. Am decis ca persoanele, care au pensii mai mici de 3000 lei să primească ajutor la început de an și la 1 octombrie. Se primește că indexarea 6% pentru toți, iar cei cu pensia de pînă la 3000 lei mai primesc adăugător 1600 lei. Adică practic este a 13 pensie. Această practică a devenit una obligatorie și în anul viitor va fi la fel”, a explicat președintele.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load