COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon oferă mai multe detalii despre federalizarea Republicii Moldova

Dodon oferă mai multe detalii despre federalizarea Republicii Moldova

Preşedintele moldovean Igor Dodon a declarat că problema transnistreană poate fi rezolvată doar în cadrul Republicii Moldova, iar scenariul federalizării ţării este imposibil pentru că ar putea submina coaliţia din Parlamentul de la Chişinău, informează site-ul agenţiei Tass.

Igor Dodon spune că problema transnistreană nu poate fi soluţionată prin federalizarea Republicii Moldova

"Este imposibilă federalizarea Moldovei pentru că ar putea submina în mod serios coaliţia din Parlament", a declarat Dodon la postul TV-8. Preşedintele de la Chişinău a mai afirmat că membrii coaliţiei, Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM, au păreri diferite în ceea ce priveşte această chestiune.


"Chestiunea Transnistriei poate fi rezolvată doar în cadrul Moldovei", a mai afirmat Dodon, adăugînd că orice propunere venită din străinătate nu va avea suficient sprijin pentru a fi implementată.

"Dacă Moscova sugerează ceva, Occidentul o va bloca, şi vice versa", a explicat preşedintele de la Chişinău.

Pe data 8 iunie, după negocieri dificile, s-a format un nou Guvern al Repulicii Moldova, atunci cînd majoritatea parlamentară, ce cuprinde Alianţa ACUM şi PSRM, formaţiunea preşedintelui suspendat Igor Dodon (prorus), a votat-o pe Maia Sandu în funcţia de premier.

Curtea Constituţională de la Chişinău a declarat neconstituţional decretul de numire în funcţia de prim-ministru a Maiei Sandu şi a noului Guvern. Fostul premier Pavel Filip a fost numit de CC în funcţia de preşedinte interimar şi a declarat alegeri anticipate pentru data de 6 septembrie.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load