Dodon: Noul Guvern a anulat interdicția privind deplasarea funcționarilor publici în Rusia

Dodon: Noul Guvern a anulat interdicția privind deplasarea funcționarilor publici în Rusia

Noul Guvern al R.Moldova a anulat toate interdicţiile privind deplasarea funcţionarilor publici în Rusia, spune preşedintele Igor Dodon.


Potrivit agenţiei INFOTAG, şeful statului a menționat la un post de televiziune că această interdicţie a fost instituită de Guvernul Filip în martie 2017.


"Miniştrilor, deputaţilor şi altor funcţionari de stat li s-a interzis să meargă în Rusia pe motiv că acest lucru este periculos pentru ei. Iată asemenea acţiuni ale fostei guvernări au condus la faptul că Moldova şi-a stricat relaţiile atît cu Rusia, cît şi cu Occidentul. Şi acum noi, Preşedintele şi noul Guvern, ne ocupăm de restabilirea acestor relaţii", a spus Dodon.

Potrivit şefului statului, Guvernul a anulat acest ordin.


"Au fost date dispoziţii corespunzătoare Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene şi altor structuri. Despre aceasta deja nimeni nu-şi mai aminteşte. La Moscova au fost deja deputaţi ai Parlamentului, inclusiv din partea blocului de dreapta, a mers vicepremierul pentru Reintegrare, precum şi ministrul Apărării", a spus Dodon.


Preşedintele speră că "va avea loc şi întîlnirea miniştrilor de Externe, dar şi premierul Maia Sandu ar trebui să facă o vizită la Moscova".


"Ea a primit invitaţia din partea prim-ministrului rus Dmitri Medvedev", a reamintit Igor Dodon. 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load