COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon, nemulțumit de activitatea Guvernului

Dodon, nemulțumit de activitatea Guvernului

Șeful statului Igor Dodon este de părere că Guvernul nu și-a construit corect agenda de lucru, iar conducătorii mai multor ministere nu-și fac bine treaba.

Președintele acuză Guvernul că nu pune accent pe problemele cetățenilor și lansează în spațiul public idei nechibzuite, care stîrnesc critici în societate.

Igor Dodon le recomandă membrilor Executivului să-și revadă prioritățile, altfel vor urma primele remanieri în Guvern, atenționează politicianul.


„Eu de o lună avertizez asupra acestor lucruri şi am senzaţia că unii pur şi simplu nu pot sau nu știu cum să lucreze pentru cetăţeni… Am senzația că la unele ministere sînt conducători care au venit în funcția de miniștri doar pentru a avea o înscriere în CV că au ocupat fotolii în Guvern. Ei încă fac experimente sau nu au înțeles ce sarcină au…Conducătorii de instituții trebuie să înțeleagă că nu au fost numiți pe patru ani, dar vor sta în funcții atîta timp cînd produc rezultate concrete pentru cetăţeni. Dacă în termen scurt conducătorii acestor ministere nu înțeleg sarcinile pe care le au în faţă, nu trebuie să ne ferim să luam în calcul o primă remaniere, să fie aduși oameni care înțeleg mai bine ce trebuie făcut”, a declarat Igor Dodon într-un interviu acordat pentru tribuna.md.

Șeful statului a trecut la capitolul „greșeli” modul în care a fost construită agenda de lucru a Guvernului: „Admitem că totul s-a făcut atunci în pripă şi nu a fost mult timp pentru a fi creat un program mai consistent”.

Igor Dodon dă asigurări că Președinția și Partidul Socialiștilor își doresc să păstreze temelia și să susțină în continuare actualul Guvern și pe actualul prim-ministru.

„Depinde deja de cumpătarea și realismul nostru, al tuturor și al fiecăruia luat în parte. Depinde poate și de sprijinul necondiționat al partenerilor externi, ca acest deziderat să fie înfăptuit pe ani înainte”, a adăugat Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load