COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Moldova va continua „politica pașilor mici” în negocierile cu Transnistria

Dodon: Moldova va continua „politica pașilor mici” în negocierile cu Transnistria

Potrivit președintelui Republicii Moldova, Chișinăul mizează pe asistența Președinției albaneze a OSCE la negocierile privind soluționarea transnistreană.

Acest lucru a fost declarat de președintele Igor Dodon în urma unei întîlniri cu secretarul general al OSCE, Thomas Greminger, la marja Conferinței de Securitate din Munchen, relatează tass.ru

"Am discutat un spectru larg de chestiuni privind relațiile dintre Republica Moldova și organizația internațională respectivă, inclusiv cele ce țin de consolidarea statului de drept, apărarea drepturilor omului și organizarea alegerilor libere.

O atenție deosebită a fost acordată actualei situații și perspectivelor de reglementare a diferendului transnistrean, în care OSCE este, în mod tradițional, principala platformă de negocieri. Am pledat pentru continuarea „politicii pașilor mici” și implementarea Protocolului „Berlin+”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.


Potrivit acestuia, Chișinăul mizează pe asistența Președinției albaneze a OSCE la negocierile privind soluționarea transnistreană.

Săptămîna aceasta, Dodon a spus că pentru a rezolva problema transnistreană, este nevoie de înţelegere atît pe plan intern, cît și pe plan internațional. El a recunoscut că Chișinăul nu este încă pregătit pentru acest lucru și, prin urmare, se va concentra pe soluționarea problemelor actuale în relațiile cu Tiraspolul.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load