Dodon: Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană

Dodon: Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană

Conducerea Moldovei va continua implementarea Acordului de Asociere și a reformelor structurale, precum și optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană.


Despre aceasta a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul întrevederii cu Președintele Parlamentului European, dl. David-Maria Sassoli, transmite Noi.md.


El a mulțumit membrilor Parlamentului European pentru susținerea majorității parlamentare și a noului Guvern de la Chișinău și a dat asigurări speakerului Parlamentului European că conducerea țării va continua implementarea Acordului de Asociere și a reformelor structurale.


În acest sens, președintele RM a menționat că Moldova optează pentru intensificarea dialogului cu Uniunea Europeană și consolidarea instituțiilor democratice din țară, fapt ce presupune combaterea corupției, investigarea minuțioasă a fraudei bancare, reforma justiției etc.


Totodată, Igor Dodon și-a exprimat convingerea că poziția consolidată a Președintelui, Parlamentului și a Guvernului Republicii Moldova cu privire la agenda internă și externă a țării va impulsiona cooperarea noastră cu partenerii externi, inclusiv cu Parlamentul European.


În acest sens, președintele RM a constatat cu satisfacție o comunicare productivă stabiliată între dl. Sassoli și Zinaida Greceanîi, în cadrul vizitei Președintelui Parlamentului Republicii Moldova la Bruxelles, în iulie curent.


 


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load