Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Dodon, la APCE despre relația cu România: "Frați-frați, dar fiecare stăpîn la el acasă"

29 ian. 2020,, 17:41   Politică
2485 0

Unionismul este „singurul subiect care aruncă umbre” pe relațiile dintre Republica Moldova și România, a declarat președintele Igor Dodon în cadrul unei intervenții la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE).

Dodon a fost întrebat de senatorul român Viorel Badea de ce intenționează să interzică unionismul în Republica Moldova, notează Noi.md cu referire la cotidianul.md.

El a revenit însă la expresia „frați români”, amintind totodată că România este partenerul comercial numărul 1 al Republicii Moldova și un partener strategic al Chișinăului.

„Unionismul este un subiect discutabil. Eu sunt președinte al Republicii Moldova. Considerați că un președinte al statului trebuie să fie de acord cu cei care vor să distrugă statul? Dați-mi un exemplu de astfel de președinte al unui stat membru al Consiliului Europei. Eu înțeleg că sunt opinii diferite, prin asta și e specificul nostru european, noi trebuie să susținem diversitatea de opinii. Înțeleg opinia lor. O stimez. S-o stimeze și pe a noastră, a majorității, care nu vor distrugerea statului”, a declarat Igor Dodon.

El a mai spus că unionismul este „singurul subiect care mai aruncă unele umbre” pe relațiile dintre Republica Moldova și România.


„În rest frați, prieteni… Frați-frați, dar fiecare stăpîn la el acasă”, a încheiat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?