Dodon l-a invitat pe președintele Serbiei în Moldova

Dodon l-a invitat pe președintele Serbiei în Moldova

În cadrul vizitei în Republica Belarus, președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu Președintele Republicii Serbia, Aleksandar Vučić, care a sosit la Minsk pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene, transmite Noi.md.


Șeful statului moldovenesc a constatat cu satisfacție raporturile prietenoase dintre Moldova și Serbia, inclusiv la cel mai înalt nivel și și-a exprimat convingerea că întrevederea de astăzi va da un nou impuls relațiilor moldo-sîrbe.


El a mențioant faptul că pe parcursul a 24 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice, dialogul dintre țările noastre a cunoscut o dezvoltare dinamică practic în toate domeniile de interes comun. 


De asemenea, Igor Dodon a subliniat faptul că contactele permanente între șefii de stat vor dinamiza raporturile comerciale și economice, potențialul cărora nu este valorificat la justa valoare.


În context, el a pledat pentru creșterea volumului schimburilor comerciale, inclusiv prin încurajarea cooperării dintre Camerele de Comerţ şi Industrie din Moldova și Serbia.


Șeful statului moldovenesc a confirmat poziția oficială a Republicii Moldova privind respectarea suveranității și integrității teritoriale a Serbiei.


El a comunicat Președintelui Serbiei despre evoluția situației politice din Republica Moldova, subliniind faptul că consensul național între după forțe parlamentare cu diferite viziuni și susținerea de către partenerii externi, ne oferă șanse bune pentru menținerea stabilității și dezvoltarea durabilă a țării prin promovarea unei politici externe echilibrate. 


În finalul întrevederii, Igor Dodon a reiterat faptul că Președintele Republicii Serbia este așteptat cu drag în Moldova și a lansat, în mod repetat, invitația de a efectua o vizită oficială în țara noastră în toamna anului curent.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load