Dodon: Kozak nu vrea să discute la Chișinău despre coaliție

Dodon: Kozak nu vrea să discute la Chișinău despre coaliție

Președintele Igor Dodon spune că vicepremierul rus Dmitri Kozak nu intenționează să discute chestiunile legate de formarea unei coaliții de guvernare în cadrul vizitei sale de două zile la Chișinău.


Șeful statului spune că Dmitri Kozak vine în Moldova în calitate de reprezentant special al președintelui rus pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice, scrie TV8.md cu referire la tass.ru.


„În cadrul vizitei sale de lucru, Kozak nu intenționează să discute despre chestiunile legate de formarea puterii în Moldova după alegerile parlamentare. (…) Vreau să reamintesc că negocierile privind formarea puterii sînt purtate de deputații pe care i-a ales poporul moldovenesc”, a declarat Igor Dodon.


Președintele a lăsat să se înțeleagă că Dmitri Kozak va discuta în Moldova despre chestiunea legată de exportul fără taxe în Federația Rusă a unor produse agro-alimentare, facilitate care este valabilă pînă la 1 iulie.


După ce a devenit cunoscut faptul că Republica Moldova va fi vizitată de vicepremierul rus Dmitri Kozak, în spațiul public au apărut mai multe opinii conform cărora oficialul rus, împreună cu comisarul european Johannes Hahn și directorul Biroului pentru Europa de Est al Departamentului de Stat al SUA, Bradley Freden, ar putea discuta cu reprezentanții formațiunilor politice care au acces în Parlament despre formarea unei coaliții de guvernare.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load