Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon îi acuză de minciună pe cei care spun că a zburat cu soția în Japonia din banii statului

1 noi. 2019,, 10:40   Politică
3494 13

Șeful statului Igor Dodon îi acuză de minciună pe cei care spun că pentru deplasarea lui și a soției sale Galina în Japonia a plătit statul.

Acesta zice că a găsit bani din altă parte și afirmă că s-a adresat în judecată pentru ca cei care au răspîndit asemenea informații să fie pedepsiți. Declarația a fost făcută aseară, la emisiunea „Ediție specială” de la NTV Moldova.

Dodon zice că pentru el și soția lui a plătit parțial partea japoneză.

„S-a făcut mare tam-tam că familia prezidențială a zburat în Japonia din contul statului… Este o minciună. Noi ne-am adresat în instanța de judecată, eu pur și simplu nu fac publice toate adresările mele în instanță, dar pentru tot ce s-a întîmplat în ultima jumătate de an, noi am cîștigat opt sau zece procese.

Pentru președinte și soția președintelui nu a achitat nimeni cu bani de la stat. Doar cîțiva angajați din administrația Președintelui, care au fost parte a delegației conform protocolului, cîțiva consilieri pe politică externă, desigur, pentru ei s-a achitat din bugetul statului, dar restul banilor nu au fost luați de la stat. Nici pentru mine nu a plătit statul, eu am găsit posibilități și partea japoneză a achitat parțial aceste cheltuieli”, a declarat președintele.


Potrivit lui Dodon, Japonia în ultimii ani a ajutat Republica Moldova cu mijloace financiare nerambursabile în sumă de 150 de milioane e dolari și că era de datoria lui să meargă la evenimentul de inaugurare a noului rege al Japoniei, eveniment la care au participat șefi din peste 150 de state. Mai mult, președintele zice că s-a întors din Japonia cu o înțelegere că cei din Țara Soarelui Răsare vor dona Republicii Moldova 15 milioane de dolari pentru a fi cumpărate autospeciale de intervenție în cazuri de incendii pentru raioanele țării.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu soția sa Galina Dodon, au făcut o deplasare de cîteva zile în Japonia, acum aproximativ două săptămîni. Aceștia au participat la ceremonia de inaugurare a noului rege japonez Naruhito.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?