X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon i-a îndemnat pe reprezentanții conducerii să fie oameni de stat și apoi politicieni

8 aug. 2019,, 10:20   Politică
2135 1

În contextul intensificării mesajelor geopolitice și ideologice exprimate de către unii reprezentanți ai blocului ACUM, președintele Igor Dodon a lansat un îndemn la adresa membrilor coaliției de guvernare.

”Important cu toții (președenție, parlament, guvern, deputați din PSRM și ACUM) să înțelegem că avem șansa istorică sa schimbam lucrurile spre bine și sa lansam o nouă etapă in istoria modernă a Republicii Moldova”, a declarat președintele.

El a îndemnat politicienii să dea dovadă de înțelepciune și maturitate politică. Potrivit șefului statului, în fața majorității parlamentare există multiple provocări, cum ar fi riscurile de ordin economic-bugetar, în primul rînd energetic; reformele sociale și economice. „Să nu uităm că oamenii așteaptă salarii și pensii mai bune, iar antreprenorii sînt gata sa deschidă noi locuri de muncă și să achite impozite dacă vor aveaun partener consecvent și onest in persoana instituțiilor statale. Important ca odată cu restabilirea relațiilor cu partenerii financiari externi (FMI, Banca Mondiala și alții) să nu uitam de interesul național”, a argumentat Dodon.

O altă provocare sînt reformele în justiție, procuratură și organele de anchetă, spune demnitarul.

„Sînt convins că există voință politică în promovarea acestor reforme, însă aici trebuie sa fim foarte atenți - nu toți care activează în aceste domenii sînt persoane compromise și neprofesioniste, iar trecerea acestor instituții sub control extern reprezintă riscul major pentru statul nostru”, a spus el.


În ceea ce privește alegerile locale din 20 octombrie, Igor Dodon a menționat că acestea trebuie sa aibă loc transparent, într-o atmosferă de lupta onestă și profesionistă, fără implicarea factorului geopolitic ca element de bază al luptei politice.

Igor Dodon a mai vorbit despre scoaterea din captivitatea a instituțiilor de stat, depistarea și numirea celor mai competente persoane pentru funcții înalte de stat.

Promovarea unei politice externe echilibrate – un alt obiectiv al noii guvernări, spune acesta. „Toți partenerii externi atît din Est, cît și din Vest sînt importanți și strategici pentru noi. Nu trebuie să prioritizam pe cineva sau să subminăm rolul cuiva, ci să implementam și să dezvoltam toate acordurile deja semnate în interesul cetățenilor”.

“Riscurile politice există pentru fiecare din noi ..., însă îi îndemn pe toți din conducerea țării sa fim in primul rînd oameni de stat și apoi oameni politici”, a concluzionat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?