Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Dodon i-a amintit Maiei Sandu că și PAS a figurat într-un dosar pentru finanțare ilegală

26 iun. 2020,, 13:30   Politică
3958 12

Igor Dodon, i-a amintit liderului PAS, Maia Sandu, că și partidul ei a fost acuzat de finanțare ilegală. Replica vine după ce membrii PAS au organizat un protest la Procuratura Generală.

Aceștia le-au cerut procurorilor să intenteze dosar penal în baza imaginilor video, în care apare președintele țării, Igor Dodon, fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc, și omul de afaceri Serghei Iaralov. Asta chiar dacă procurorii au anunțat că nu există temei pentru a porni un dosar penal.

„Dar atunci cînd Procuratura Generală a închis dosare politice în care erați vizați dvs, Kozlovska și altele… Finanțarea ilegală a partidului dvs, atunci Procuratura Generală era ok?! Să încercăm să nu facem presiuni asupra Justiției. Dvs doar întotdeauna așa spuneți. Este evident că toate loviturile și încercările de a plasa filmulețe are un singur scop – lupta politică, pentru că Plahotniuc a fost nevoit să părăsească țara. Dvs acum faceți exact ce spune el. Dacă ați luat așa decizie, ok, o să știm cu cine sînteți parteneri”, a spus Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

Amintim că în anul 2016, în spațiul public a apărut o înregistrare audio în care prim-vicepreședintele PAS Igor Grosu îl învață pe un susținător al partidului cum să transfere bani, ocolind CEC. Ulterior, mai mulți politicieni și experți au acuzat-o pe Maia Sandu de finanțare ilicită și au cerut investigarea cazului.

Mai tîrziu, în 2018, un grup de deputați PDM a trimis scrisori către mai multe instituții de stat, solicitînd verificări și clarificări privitoare la posibilele activități contra țării noastre ale Ludmilei Kozlovska, deținătoare de dublă cetățenie ruso-ucraineană şi ale Fundației condusă de aceasta, numită Open Dialog.


În același timp, deputații PDM au solicitat investigarea legăturilor dintre Ludmila Kozlovska, Fundația Open Dialog şi partidele politice PAS şi PPDA, inclusiv posibile aspecte ce țin de finanțarea ilegală sau acordarea de beneficii pentru partidele menționate. Toto atunci, a fost creată o Comisie parlamentară de anchetă, care a investigat acest caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?