Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: Guvernul a comis un act contrar voinței poporului

1 feb. 2018,, 09:41   Politică
4704 15

Șeful statului a criticat avizul emis ieri de către Executiv asupra proiectului de lege privind stipularea vectorului european în Constituție, informează NOI.md.

Potrivit lui, prin emiterea unui aviz pozitiv, Guvernul, în frunte cu Pavel Filip, a comis un act contrar voinței poporului.

„Consider iniţiativa în cauză a Partidului Democrat, la fel ca şi verdictul emis de Guvern, drept o provocare care are drept scop divizarea în continuare a societăţii moldoveneşti. Nici majoritatea parlamentară actuală, nici Guvernul nu dispun de suficientă legitimitate să adopte decizii de importanţă crucială în numele întregului popor al Moldovei. Vă amintesc că şi Parlamentul, şi Guvernul, potrivit tuturor sondajelor de opinie, înregistrează un rating foarte slab al încrederii cetățenilor”, a specificat Dodon.

El a remarcat că orice amendamente la Constituţie cu privire la vectorul de politică externă a ţării sau alte probleme de importanţă majoră pot fi adoptate doar de popor, în cadrul unui referendum. Dodon se arată convins că un eventual plebiscit la acest subiect va eșua.

„Din aceste considerente, majoritatea guvernamentală evită calea plebiscitului. În calitate de președinte al ţării şi garant al Constituţiei ţării, voi bloca realizarea acestei iniţiative, folosind în acest scop toate modalităţile legale”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?