TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon explică cauza creșterii prețurilor la călătoriile interurbane

Dodon explică cauza creșterii prețurilor la călătoriile interurbane

Igor Dodon este de părere că hotărîrea de a mări tarifele per kilometru și, respectiv, biletele la transportul interurban este argumentată.

Într-un interviu pentru Tribuna, Dodon a afirmat că această hotărîre a avut ca alternativă doar „blocarea completă a transportului de pasageri”. El a oferit un sfat Guvernului Chicu, și anume de a „prezenta detalii, pentru ca cetățenii să fie corect informați”.


„În ceea ce privește creșterea tarifelor la transport, înțelegem că este un subiect de importanță socială majoră și aici cred că Guvernul trebuia să comunice mai eficient pe această temă, să prezinte detalii privind negocierile purtate, inclusiv faptul că s-a actualizat tariful în premieră din 2013 cu un procent mult mai mic decît au cerut transportatorii, să prezinte care au fost argumentele lor justificate și care nu. Alternativa era blocarea completă a transportului de pasageri în țară și paralizarea totală a vieții sociale și economice din țară”, spune Igor Dodon.

Șeful statului crede că Guvernul Chicu trebuie să prezinte „toate aceste detalii, astfel încît cetățenii să fie cît mai corect informați”.

„Pe de altă parte, sînt sigur că prin inițiativele sociale, care urmează, se va compensa indirect și această majorare de tarife în primul rînd pentru păturile social-vulnerabile”, s-a arătat convins Igor Dodon.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load