Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon: Este vital pentru țară să avem o politică externă coerentă

17 ian. 2018,, 10:20   Politică
3647 4

Cu prilejul marcării, pentru al cincilea an, a Zilei Diplomatului, șeful statului, Igor Dodon, le-a transmis un mesaj de felicitare tuturor diplomaților moldoveni, notează NOI.md.

Demnitarul a precizat că aceasta este sărbătoarea tuturor celor care și-au dedicat viața servirii intereselor Republicii Moldova. „Ziua Diplomatului este o ocazie oportună pentru a-mi exprima aprecierea față de diplomații noștri pentru implicarea directă la promovarea imaginii țării și realizarea politicii externe a Republicii Moldova”, se arată în mesajul lui Dodon.

Demnitarul a mai declarat că susține cu tărie construcția unei strategii integrate de politică externă, la care să contribuie toate instituțiile statului, toți actorii politici, sociali și economici.

„Este vital pentru dezvoltarea Republicii Moldova să avem o politică externă coerentă, întrucît am convingerea că domeniul politicii externe poate fi primul debarasat de interese conjuncturale”, a remarcat el.

Igor Dodon i-a îndemnat pe diplomații moldoveni să protejeze interesele țării, oriunde s-ar afla. „Îndemn diplomația moldovenească să promoveze cît mai intens și cît mai eficient interesele Republicii Moldova, fie că se află la Chișinău sau în capitalele statelor de reședință. Țara noastră are cu ce se mîndri – bogăția noastră culturală, dar și valorile naționale recunoscute universal”, a conchis Dodon.


Menționăm că Ziua Diplomatului este marcată în Moldova pe 17 ianuarie, pentru că la această dată, în anul 1992, a fost depusă cererea de aderare a Republicii Moldova la Organizația Națiunilor Unite, fapt care a marcat începutul procesului de consolidare și afirmare a țării ca subiect de drept internațional și, în consecință, a condus la intensificarea activității diplomatice.

Republica Moldova are 38 de ambasade, consulate şi alte reprezentanţe în străinătate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?