X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Dodon dezvăluie de ce PSRM și ACUM au format o coaliție abia în ultimul moment

16 iun. 2019,, 14:45   Politică
12903 5

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a vorbit despre motivul pentru care Partidul Socialiștilor și blocul ACUM au creat o coaliție în parlament doar în ultimul moment, menționînd că acestui lucru se datorează două motive importante.

Despre aceasta șeful statului a vorbit în cadrul emisiunii "Vineri" cu Anatoli Golea pe canalul RTR-Moldova, transmite Noi.md.

Răspunzînd la întrebarea de ce PSRM și ACUM au așteptat pînă în ultimul moment ca să creeze o coaliție, Igor Dodon a spus că acest lucru a avut loc din două motive importante.

„Primul. Cred că dacă am fi anunțat coaliția mai devreme, presiunea asupra deputaților ar fi fost mai mare. Nu vreau să suspectez pe nimeni din colegii mei sau din deputații blocului ACUM, dar ar fi existat mită, șantaj, ar fi fost inițiate dosare penale. Acesta este primul motiv și cel mai important. Al doilea este, de asemenea, important. Ați văzut că toată lumea a stat pe poziția lor pînă la urmă. ACUM nu a vrut să o vadă pe Greceanîi în funcția de spicher, pînă în ziua de vineri sau joi. Știți poziția celor din ACUM. De asemenea, și noi ne-am ocupat pozițiile, am insistat să avem în noul guvern Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și funcția de viceprim-ministru pentru reintegrare. Dar în cele din urmă am cedat totul. Ei au cedat și noi am cedat. "Am creat o coaliție temporară și vom merge înainte", a declarat președintele Moldovei și liderul informal al PSRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?