COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon dezvăluie cînd și cui a încercat Șor să vîndă Aeroportul Chișinău

Dodon dezvăluie cînd și cui a încercat Șor să vîndă Aeroportul Chișinău

Înainte de a fugi din țară, controversatul om de afaceri Ilan Şor a încercat să vîndă Aeroportul Internațional Chișinău prin concesia contractului de cesiune, în schimbul unei sume mari, investitorilor ruși.

Despre acest lucru într-un interviu acordat portalului cotidianul.md, a declarat președintele ţării, Igor Dodon.

- Ce a încercat Şor să facă înainte de a evada. El a vîndut reţeaua duty-free nu se ştie cui, şi acea persoană s-a pomenit în situaţia cînd a plătit bani și a rămas fără duty-free. Dar, pe lîngă aceasta, Şor a încercat să vîndă pentru o sumă importantă Aeroportul unor investitori din Rusia prin concesia contractului de cesiune. Desigur, ei m-au contactat, mi-au spus despre asta, la care eu le-am declarat: "Nu încercați să cumpărați niciun fel de active de la cei care au fost la putere pînă acum, pentru că toate acestea vor fi returnate statului, a spus el.
Șeful statului a remarcat, de asemenea, că Ilan Şor a primit ilegal dreptul de concesie. Igor Dodon consideră că statul ar putea deveni proprietarul deplin al Aeroportului.


- Există o probabilitate foarte mare ca Aeroportul să revină în proprietatea exclusivă a statului. El este şi acum proprietatea statului, a fost semnat un contract de parteneriat public-privat cu un investitor, care este Ilan Şor. Și sînt absolut convins că banii personali nu au fost investiți în Aeroport. Au fost fie bani din miliardul furat, adică banii statului, fie banii pe care pasagerii îl plătesc ca taxe, a spus el.
Igor Dodon a menționat, de asemenea, că fosta guvernare era interesată ca zborurile internaționale să fie efectuate numai de la Chișinău și ca în țara noastră să existe doar un singur aeroport. Șeful statului are o opinie diferită.

- Cred că este necesar să fie acceptată existenţa a încă unui aeroport internaţional sau chiar două. De ce să nu fie inaugurat unul la sudul ţării? Am toată convingerea că vor exista investitori, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load