Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3993

Dodon, despre rolul lui Plahotniuc în ultimele evenimente politice

14 noi. 2019,, 19:20   Politică
3987 1

Fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu a jucat niciun rol în căderea cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu și în aprobarea noului guvern al Moldovei.

Despre acest lucru a declarat președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în emisia postului de televiziune NTV-Moldova.

El a menționat că Vladimir Plahotniuc nu controlează fracțiunea parlamentară a Partidului Democrat.

„Și asta e bine. Dacă ar fi controlat, atunci noi nu am fi reușit. Pentru că eu consider că autoritățile țării în care se află el, nu sînt cointeresate de căderea guvernului Maia Sandu. Cred că lor le-ar fi convenit ca totul să meargă așa cum și-a propus Maia Sandu. De aceea, dacă Plahotniuc ar fi controlat procesul, atunci sînt sigur că el ar fi fost presatat să intervină. Iar ceea ce s-a întîmplat, și demisia, și votul de astăzi al noului guvern, arată că acest partid a început să se curețe încet de Plahotniuc și oamenii săi. Și acest lucru este benefic pentru acest partid. Lăsați-i să se ocupe de reformele interne, de reformatarea, lăsați-i să sprijine inițiativele sociale ale noului guvern. Și în acest caz, acest partid, dacă se va curăța, are un viitor în politica Moldovei”, a spus președintele Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?