COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon, despre furtul miliardului: În timpul apropiat vom începe arestarea activelor din afara țării

Dodon, despre furtul miliardului: În timpul apropiat vom începe arestarea activelor din afara țării

Ancheta în dosarul furtului miliardului avansează, a comunicat astăzi Igor Dodon în urma ședinței Consiliului Suprem de Securitate.

Potrviti lui, au fost create comisii rogatorii în mai multe țări, ceea ce va permite autoritățile moldovenești să înceapă procesul de arestare a activelor din străinătate.

„După cum cunoașteți prejudiciul direct cauzat statului este de 13, 3 miliarde de lei. Suma care a fost recuperată este de 6,3 miliarde de lei, ceea ce este practic dublu față de ce aveam la începutul anului. Din surse interne, transferate pe cont - avem deja 2,5 miliarde și prin sechestru - 3,8 miliarde lei”, a declarat Dodon.


Demnitarul a menționat că în plan extern pînă nu demult, nu s-a întreprins nimic pentru recuperarea banilor. Acum însă, se atestă o îmbunătățire a stării de lucruri.

„Avem o intensificare foarte bună a activităților pentru recuperarea banilor pe extern. Pe extern pînă acum nimeni nu a făcut nimic. Avem 51 de cereri de asistentă juridică, ceea ce înseamnă că în timpul apropiat vom începe arestarea activelor în afara țării, vorbim de sute de milioane de dolari”, a punctat Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load