COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon, despre CC: Sper să nu ajungem la situația de anul trecut

Dodon, despre CC: Sper să nu ajungem la situația de anul trecut

Președintele țării, Igor Dodon, a comentat situația creată la Curtea Constituțională. Dodon spune că un stat nu poate funcționa în condițiile în care orice Lege este contestată la CC, iar aceasta o blochează.

„Oamenii mă întreabă, este Parlament, majoritatea parlamentară, premier, speaker, se aprobă legi, iar cîteva persoane CC blochează, ce trebuie să facem? Sper că nu vom ajunge în situația de anul trecut, atunci Parlamentul a declarat că unele instituții de stat au uzurpat puterea în stat”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele Răspunde”.

Șeful statului mai spune că situația de la Înalta Curte a fost discutată cu mai mulți experți în domeniu, dar și foști membri ai CC.


“Ei spun că este aberație totală ceea ce se întîmplă acolo. Dar asta e problema lor”, spune Igor Dodon.

Șeful statului a reiterat că dacă Înalta Curte va bloca creditul rusesc, dar și bugetul de stat, autoritățile nu vor putea acoperi mai multe cheltuieli. Președintele a amintit că această situația este creată de opoziția parlamentară Candu-Sandu-Șor, care încearcă să salveze taxa aeroportuară de 9 euro în buzunarul lui Ilan Șor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load