TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon, despre căderea Guvernului Sandu: Ei făceau totul ca Guvernul să plece

Dodon, despre căderea Guvernului Sandu: Ei făceau totul ca Guvernul să plece

Președintele Igor Dodon a acordat un interviu pentru Almanah Politic - 2019, în care a vorbit despre situația actuală din țară, dar și despre evenimentele din 2019.

Potrivit șefului statului, Guvernul Sandu și-a dorit să plece și făcea totul pentru a-și atinge scopul. „Maia Sandu singură nu şi-a mai dorit să guverneze. Cel puţin aceasta e unica concluzie ce poate fi făcută în baza acţiunilor sale din perioada ce a precedat căderea Guvernului. Nu ştiu cu ce scop, dar ei făceau totul ca Guvernul să cadă. Şi am impresia că au primit demisia Guvernului cu o oarecare uşurare”, a declarant Igor Dodon, informează NOI.md.


Președintele nu exclude că Maia Sandu înțelegea că nu va face față situației în prag de iarnă și a decis să provoace căderea Guvernului: “Probabil, înţelegeau că nu au capacitatea să administreze în continuare situaţia din ţară, mai ales că intram în iarnă şi, cu gîndul la rating-ul Blocului, dar şi la alegerile prezidenţiale din 2020, au decis că e mai bine să plece de la guvernare.”

Guvernul Maiei Sandu a căzut în data de 12 noiembrie 2019, după ce cabinetul de miniștri a decis să modifice Legea Procuraturii prin asumare de răspundere, fără ca să se consulte cu partenerii politici. Aceste modificări îi permiteau Maiei Sandu să numească un Procuror General.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load

Arhivă de ştiri