Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Dodon: Cu guvernul Sandu, relațiile Moldovei cu Rusia se vor îmbunătăți

18 iun. 2019,, 13:20   Politică
2924 0

Cu guvernul Maia Sandu, relațiile Moldovei cu Rusia se vor îmbunătăți, reireșind din interesele naționale ale țării noastre.

Încrederea în acest lucru a fost exprimată de Președintele republicii, Igor Dodon, vorbind pe canalul NTV-Moldova, transmite Noi.md.

El a menționat că perioada dificilă în relațiile dintre Moldova și Rusia, care a început în 2016, a rămas în trecut, odată cu plecarea guvernului Pavel Filip.

"Sînt sigur că acum nu vom avea incidente cu privire la reținerea cetățenilor ruși la aeroport și întoarcerea lor acasă. Sper că comerțul dintre cele două țări va crește, precum și afluxul de turiști ruși în Moldova, căci toate acestea sînt avantaje pentru Moldova", a declarat Igor Dodon.

El a subliniat că a discutat cu premierul Maia Sandu problema aprobării rapide de către guvern a unei noi componențe a părții moldovenești în cadrul Comisiei interguvernamentale moldo-ruse privind cooperarea comercială și economică. Președintele a reamintit că ultima ședință a acestei comisii a avut loc în noiembrie 2016.


"Au trecut aproape trei ani. Trebuie să înceapă munca. În această perioadă s-au acumulat mai multe întrebări. Pînă acum, le-am rezolvat la nivelul președintelui rus Vladimir Putin sau al reprezentantului său special pentru dezvoltarea relațiilor comerciale și economice cu Republica Moldova, viceprim-ministrul Dmitri Kozak, iar acum acestea vor trebui rezolvate la nivelul guvernelor celor două țări", a spus șeful statului moldovean.

El a menționat că, de exemplu, transportatorii moldoveni au cerut președintelui să soluționeze de urgență problema lipsei permiselor de intrare pe teritoriul Rusiei. În prezent, aceștia nu au asemenea documente și, dacă au propriul transport, din cauza lipsei de autorizații, aceștia sunt nevoiți să închirieze camioane de la personae terțe, ceea ce duce la costuri suplimentare.

"Toate aceste aspecte trebuie rezolvate la nivel de guverne și, cu cît mai repede co-președinții Comisiei interguvernamentale se vor întîlni, vor desemna ordinea de zi, cu atît mai bine pentru relațiile noastre bilaterale", a declarat Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?