X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Dodon convoacă Consiliul Suprem de Securitate

31 ian. 2018,, 13:29   Politică
4748 10

Semnarea la nivel local a mai multor declarații privind unirea Republicii Moldova cu România va constitui subiectul următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Securitate, convocate de președintele Igor Dodon, notează Noi.md

Șefului statului a calificat aceste acțiuni întreprinse de autoritățile locale drept antistatale, antipopulare și anticonstituționale. „Ele au loc pe fundalul unor campanii fără precedent, desfășurate pe teritoriul Republicii Moldova, de denigrare a suveranității, independenței și integrității teritoriale a țării, de respingere a conceptului de statalitate. Aceste campanii sînt desfășurate deschis și liber în instituțiile publice, de așa-numitele forțe unioniste. Este vorba în primul rînd despre instituțiile educaționale: gimnazii, colegii, instituții de învățămînt superior, dar și alte instituții publice, în care sunt interzise orice manifestări de acest fel”, susține Dodon.

Șeful statului a condamnat și actul de vandalism care a avut loc la 30 ianuarie în Piața Marii Adunări Naționale, cînd a fost incendiat drapelului de stat din interiorul Arcului de Triumf. Demnitarul s-a arătat nemulțumit și de neglijența instituțiilor competente ale statului - Procuratura Generală, Serviciul de Informații și Securitate, în acest caz.

„Solicit rapoarte de la instituțiile abilitate și dispun convocarea Consiliului Suprem de Securitate, în cadrul căruia urmează să luăm atitudine cu privire la acțiunile îndreptate împotriva suveranității, independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a precizat Igor Dodon.

El a lansat și un apel la adresa clasei politice prin care a cerut stoparea luptelor ce se dau în afara cîmpului constituțional al țării. „Sînt gata să fac uz de toate posibilităţile ce ţin atît de dreptul intern, cît şi cel internaţional, pentru a asigura securitatea naţională a statului”, a conchis Igor Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?