TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: conducerea DPM strîngea „tribut” de aproximativ 40 de milioane de euro pe lună (VIDEO)

Dodon: conducerea DPM strîngea „tribut” de aproximativ 40 de milioane de euro pe lună (VIDEO)

Conducerea Partidului Democrat din Moldova, în timpul guvernării sale, a primit prin implementarea diverselor scheme de contrabandă și corupție și a strîns aproximativ 40 de milioane de euro pe lună drept „tribut”.


Despre aceasta a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul „liniei directe” din reţeaua „Odnoklassniki”, menționînd că procurorul general interimar al țării ar trebui să investigheze toate aceste scheme utilizate de regimul anterior și dezvăluite de noul guvern, împreună cu investigarea fraudei bancare și uzurparea puterii în țară, relatează Noi.md.


„Prin intermediul schemelor identificate la această etapă, conducerea PDM strîngea „tribut”de aproximativ 40 de milioane de euro pe lună. Este vorba despre tot felul de scheme de corupție, contrabandă cu chihlimbar, țigări, scheme în sectorul energetic și așa mai departe. În prezent, încercăm să clarificăm toate aceste informaţii”, a declarat șeful statului.


El a subliniat că acum toate schemele au fost oprite de actualele autorități, care nu vor permite reluarea lor.


„Toți banii trebuie să meargă la buget”, a spus președintele Moldovei. Potrivit şefului statului, convertită în lei, suma de 40 de milioane de euro – suma „tributului” perceput de PDM – va echivala cu aproximativ 1 miliard de lei pe lună sau de 12 miliarde pe an. „Și această sumă ar permite o creștere cu cel puţin 50% a pensiei pentru toți beneficiarii. Este vorba despre bani serioși care au intrat în „umbră” și pe care conducerea DPM îi strîngea drept „tribut””, a adăugat Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load