Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Dodon: conducerea DPM strîngea „tribut” de aproximativ 40 de milioane de euro pe lună (VIDEO)

31 iul. 2019,, 13:20   Politică
3753 2

Conducerea Partidului Democrat din Moldova, în timpul guvernării sale, a primit prin implementarea diverselor scheme de contrabandă și corupție și a strîns aproximativ 40 de milioane de euro pe lună drept „tribut”.

Despre aceasta a declarat președintele Moldovei, Igor Dodon, în cadrul „liniei directe” din reţeaua „Odnoklassniki”, menționînd că procurorul general interimar al țării ar trebui să investigheze toate aceste scheme utilizate de regimul anterior și dezvăluite de noul guvern, împreună cu investigarea fraudei bancare și uzurparea puterii în țară, relatează Noi.md.

„Prin intermediul schemelor identificate la această etapă, conducerea PDM strîngea „tribut”de aproximativ 40 de milioane de euro pe lună. Este vorba despre tot felul de scheme de corupție, contrabandă cu chihlimbar, țigări, scheme în sectorul energetic și așa mai departe. În prezent, încercăm să clarificăm toate aceste informaţii”, a declarat șeful statului.

El a subliniat că acum toate schemele au fost oprite de actualele autorități, care nu vor permite reluarea lor.

„Toți banii trebuie să meargă la buget”, a spus președintele Moldovei. Potrivit şefului statului, convertită în lei, suma de 40 de milioane de euro – suma „tributului” perceput de PDM – va echivala cu aproximativ 1 miliard de lei pe lună sau de 12 miliarde pe an. „Și această sumă ar permite o creștere cu cel puţin 50% a pensiei pentru toți beneficiarii. Este vorba despre bani serioși care au intrat în „umbră” și pe care conducerea DPM îi strîngea drept „tribut””, a adăugat Igor Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?