Dodon: Cei fugiţi din țară au puține șanse să scape de justiție

Dodon: Cei fugiţi din țară au puține șanse să scape de justiție

Conducerea Partidului Democrat, persoanele din anturajul lui Vladimir Plahotniuc, persoanele implicate în corupție, uzurparea puterii, numeroase încălcări, inclusiv furtul miliardului de dolari din sistemul bancar moldovenesc, au evadat din țară imediat după schimbarea puterii, dar au foarte puține șanse de a evada şi de justiție.

Această opinie a fost exprimată de președintele Moldovei, Igor Dodon, într-un interviu pentru ediţia Rossiyskaya Gazeta, transmite Noi.md.
Comentînd situația în care, imediat după destituirea de la guvernare a Partidului Democrat, în aeroportul de la Chișinău s-au aliniat mai multe aeronave negre pentru a-i duce pe cei care s-au aflat la putere, Igor Dodon a observat că aproape toți ei înțeleg că, după schimbarea situației din țară, oficialii corupți vor trebui să răspundă pentru tot ceea ce au făcut în ultimii ani. Pentru uzurparea puterii și pentru numeroasele încălcări comise, inclusiv deturnarea unui miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei.

„Au încercat să evadeze. Noua comisie parlamentară specială, care va investiga, le va crea probleme serioase, astfel încît vor fi nevoiţi să răspundă în conformitate cu legea. Anume de aceea, conducerea Partidului Democrat, oamenii din anturajul lui Plahotniuc au dispărut imediat. Dar au foarte puține șanse să evite justiția”, a subliniat șeful statului.
Potrivit lui, pentru prima oară în mai mulți ani, Occidentul și Rusia nu au avut contradicții cu privire la situația din Moldova.

„Aşa ceva nu s-a întîmplat de mult timp, cel puțin în această regiune, astfel încît atît Federația Rusă, cît și Statele Unite și Uniunea Europeană să devină parteneri și să sprijine guvernul legitim. Faptul că toți principalii noștri parteneri geopolitici au găsit o limbă comună scad din şansele fostului regim de a scăpa de pedeapsă. Ei bine, unde vor merge? Unde se vor ascunde? Prin urmare, sînt sigur că, de îndată ce va fi lansat procesul de anchetă, acești oameni care au fugit din Moldova vor fi cu siguranță înscriși pe lista internațională a celor daţi în căutare, iar toți cei care au încălcat legea vor fi aduși în fața justiției”, a spus în final președintele RM.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load