COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon, către opoziție: „Demonstrați că vă pasă de interesele cetățenilor”

Dodon, către opoziție: „Demonstrați că vă pasă de interesele cetățenilor”

Avem o alianță de interese, iar actualul Parlament trebuie să fie dizolvat cît mai curînd. Este declarația șefului statului, Igor Dodon, făcută cu cîteva minute în urmă, în cadrul unui briefing de presă.

Președintele țării a venit cu un mesaj către partidele de opoziție care boicotează regulat ședințele Parlamentului, îndemnîndu-le să-și facă datoria pînă la capăt și să dea dovadă de verticalitate.

„Regret tabloul urît pe care-l priviți cînd jumătate de parlament nu participă la ședințe. I-am votat să-și facă datoria. O parte din deputați stau în sală, alții stau după perete, la televizor, și o fac pe marii eroi. Stimați deputați din opoziție, dați dovadă de responsabilitate. Asigurați desfășurarea legală a ședințelor parlamentare. Demonstrați că vă pasă de interesele cetățenilor. Sper că Candu nu v-a cumpărat pe toți. Dați dovadă de verticalitate, așa cum am dat dovadă cu un an în urmă, cînd am dat jos regimul oligarhic. Dacă aveți propuneri la buget, săptămîna viitoare Guvernul este gata să vină cu o nouă rectificare a bugetului. Nu blocați ajutorul care trebuie să vină la oameni. Mergeți astăzi la Parlament, deblocați situația. Trebuie să demostrați că nu sînteți în echipa lui Plahotniuc”, a declarat Igor Dodon.


În context, șeful statului a reiterat că va face tot posibilul ca banii promiși să ajungă la oameni. Astfel, împreună cu prim-ministrul Ion Chicu urmează să fie luate unele hotărîri și întreprinse mai multe acțiuni pentru a ajuta oamenii.

„Acest parlament unde se cumpără deputați la dreapta și la stînga trebuie dizolvat”, a conchis Dodon.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load