X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Dodon avertizează: Democrații vor avea de suferit

5 ian. 2018,, 11:58   Politică
6831 30

Și Curtea Constituțională, și democrații vor plăti pentru acțiunile lor, a sugerat șeful statului, Igor Dodon, după ce instanța a decis să-l suspende astăzi pentru a treia oară, notează NOI.md.

Demnitarul a precizat că nu va ceda în fața guvernării, nici prin semnarea unor legi anticonstituționale, nici prin promovarea unor candidaturi compromise.

Ceea ce face acum guvernarea cu ajutorul Curții Constituționale nu va trece fără consecințe. După alegerile parlamentare, care vor fi declanșate în cîteva luni, vom schimba și repara multe lucruri. Și la Guvern, și la Parlament, și la Curtea Constituțională. Este inadmisibil ca cetățenii care au jurat credință statului român să decidă politica statului moldovenesc, a reacționat Dodon.

Potrivit lui, ceea ce face acum guvernarea seamănă mai mult a agonie decît a democrație. El i-a avertizat pe democrați că va veni timpul să plătească.

„Va veni timpul și politica standardelor duble va face victime în rîndul democraților. Ei vor avea de suferit, pe termen lung, inclusiv din cauza geopoliticii agresive pe care o promovează. În acest an va fi dată lupta decisivă. De aceea, îndemn cetățenii la consolidarea tuturor forțelor patriotice împotriva guvernări eurounioniste, care crede că prin forță și presiune va supune voința poporului”, a subliniat Dodon.


El a reiterat că legea antipropagandă constituie un abuz evident asupra libertății de informare a cetățenilor Republicii Moldova.

„Este o cenzură bazată pe duble standarde, în stilul democraților aflați la guvernare. De ce se trece cu vederea media care promovează deschis lichidarea statalității Republicii Moldova?”, se întreabă șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?