X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Dodon: "Am devenit om de stat anul trecut, cînd l-am dat jos pe Plahotniuc"

7 sep. 2020,, 07:30   Politică
2160 10

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a menționat într-un interviu pentru "Europa Liberă" că a devenit om de stat anume anul trecut, cînd a reușit să-l dea jos pe Vlad Plahotniuc.

Dodon a subliniat că astăzi este mai strategic, transmite point.md cu referire la europalibera.org

"Ce înseamnă - "mai strategic"?"- a întrebat jurnalistul.

"Viziune mai strategică. Diferența dintre omul politici și om de stat este foarte mare: politicianul se gîndește la următoarele alegeri, iar omul de stat se uită la interesele statului, indiferent dacă va pierde sau nu din ratingul personal, pentru atingerea obiectivelor în interesul statului. În caz dacă voi mai merge la un mandat de președinte, eu cred că toți înțeleg că șansele mele de a învinge sunt cele mai mari, în pofida la tot ceea ce se întîmplă. Eviednt că acesta va fi ultimul mandat din viața mea", a menționat Igor Dodon.

Președintele a menționat că astăzi el are alte obiective: nu cum să arăți mai bine în fața unui grup sau altul de alegători pentru a obține votul de încredere.
"Și din moment ce obiectivele sunt diferite, sunt mai puțin preocupat de modul în care ar plăcea un grup de alegători, doar pentru a obține un alt vot de încredere. Apar lucruri mai strategice și gândire mai strategică, unde poate să trebuiască să cedezi mai mult, unde poate chiar să faci unii pași pe care o parte a societății nu le-ar accepta, dar le faci în interesele statului, în interesele țării!


Eu cred că anul trecut când l-am dat jos pe Plahotniuc s-a manifesta omul de stat, nu omul politic. Pentru că omul politic ar putea acționa altfel, dar în interesele statului a fost necesar să fac acel pas și l-am făcut", a subliniat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?