TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon: Acordul cu Rusia ar putea fi semnat în septembrie

Dodon: Acordul cu Rusia ar putea fi semnat în septembrie

Autoritățile moldovenești intenționează să semneze un acord cu Federația Rusă privind garanțiile sociale pentru cetățenii noștri.

Despre aceasta, în cadrul unei „linii directe” organizate în reţeaua de socializare „Odnoklassniki”, a declarat președintele ţării, Igor Dodon, care a menționat că încheierea documentului ar putea avea loc deja în luna septembrie, în cadrul întrunirii Comisiei interguvernamentale moldo-ruseşti.


- Acum desfăşurăm activităţi intense pentru a ne asigura că anul acesta, poate în cadrul Comisiei interguvernamentale care se va întruni la Moscova, vom semna acest acord cu Rusia, pentru că avem sute de mii de cetățeni acolo. Cred că anul acesta trebuie să îl semnăm, pentru că negocierile s-au încheiat acum cîteva săptămîni. Ședința comisiei va avea loc în perioada 17-18 septembrie, cred că ar trebui să semnăm, a spus el.

Potrivit lui Dodon, acordul privind garanțiile sociale prevede includerea vechimii de muncă a cetățenilor moldoveni într-o anumită ţară în vechimea de muncă totală, la pensionare.

- Acest lucru este foarte important, avînd în vedere că aproximativ un milion de concetățeni se află în străinătate. Este o chestiune ce vizează un mare număr de cetăţeni de-ai noştri, a adăugat Igor Dodon.

El a menționat, de asemenea, că astfel de acorduri au fost semnate cu o serie de țări, altele fiind în proces de pregătire pentru semnare.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load