X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon a vorbit despre noile posibile coaliții în parlament

3 dec. 2019,, 11:32   Politică
5826 1

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat că Partidul Socialiștilor nu are nicio coaliție cu Partidul Democrat, iar dacă socialiștii și vor avea vreo coaliție în parlament, atunci doar cu blocul ACUM.

Despre acest lucru șeful statului a declarat în cadrul emisiunii ”Politica” de pe TV8, transmite Noi.md.

Potrivit lui Igor Dodon, el a dorit ca coaliția dintre PSRM și blocul ACUM să dureze pînă la alegerile prezidențiale, dar cel mai bine toți cei patru ani pînă la următoarele alegeri parlamentare.

„Eu am scris pe hîrtie 7 riscuri pentru coaliție. Am arătat această listă ambasadorilor, unul dintre riscuri acolo era - emoțiile după alegerile locale”, a declarat președintele, numind „ greșită și emoționantă” decizia fostului prim-ministru Maia Sandu de a înainta un proiect de modificare a legii procuraturii, pentru care Cabinetul de Miniștri și-a sumat responsabilitatea în fața parlamentului.

„Dacă cineva a sfătuit-o și ea a ascultat aceste sfaturi, a fost o greșeală. Partenerii au fost și ei trădați. Ea ar fi putut ieși din această situație altfel", a spus Igor Dodon, transmite Newsmaker.md.


Comentînd votul democraților pentru guvernul „tehnocrat” al lui Ion Chicu, Igor Dodon a spus că „dacă democrații nu ar fi susținut guvernul, aveam alegeri anticipate, după care ar fi pierdut 25 de mandate”.

El a spus că nu există nicio coaliție între PDM și PSRM, iar dacă socialiștii vor face coaliție, atunci doar cu blocul ACUM.

Igor Dodon a atras atenția asupra faptului că „spre deosebire de blocul ACUM”, el nu a spus că o coaliție cu democrații este posibilă dacă anumite persoane vor părăsi PDM.

Igor Dodon a mai declarat că, dacă PDM și blocul ACUM împreună vor demite guvernul Chicu, în Moldova vor avea loc alegeri anticipate. „Sîntem pregătiți pentru orice scenariu”, a spus el.

Președintele a subliniat că fracțiunea parlamentară a PSRM nu se va extinde, iar socialiștii "nu vor accepta niciun transfug".

Vorbind despre sprijinul parlamentului pentru inițiativele guvernului minoritar, Igor Dodon a amintit că multe dintre inițiativele sociale ale guvernului Chicu sînt similare cu cele dezvoltate de democrați, de aceea ei le vor susține, precum și deputații ACUM.

„Vor vota inițiativele sociale. Vreau să văd cum aceștia din blocul ACUM nu vor vota pentru indexarea pensiilor sau cum nu vor vota pentru reforma justiției”, a spus președintele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?