X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Dodon a răspuns dur Maiei Sandu: Pentru mine este un singur stat – Republica Moldova

27 iun. 2020,, 09:51   Politică
7808 25

Șeful statului a răspuns dur la declarația Maiei Sandu precum că, în cazul victoriei la alegeri, ea nu are nevoie de clădirea Președinției. Totodată el și-a împărtășit opinia cu privire la ce lucruri trebuie să fie principiale pentru conducătorul țării noastre, informează aif.md.

Potrivit lui Dodon, acestea sînt Echilibru, Caracter, Responsabilitate și Respectarea valorilor naționale.

- Ce înseamnă un Echilibru? Nu poți fi frate cu românul împotriva rusului sau frate cu rusul împotriva românului, așa cum fac unii care se văd deja președinți ai țării. Noi nu avem nevoie de astfel de președinți, noi nu avem nevoie de astfel de politicieni în conducerea țării care o să ne strice relațiile ori cu rușii, ori cu europenii, ori cu americanii. Și eu am pledat și pledez pentru păstrarea Acordului de Asociere cu UE, restabilirea - și am restabilit parteneriatul strategic cu rușii, cu Putin. Asta trebuie să fie, a spus el.

Un politician adevărat trebuie să dea dovadă de tărie de caracter, a adăugat Dodon.

- La bărbați asta altfel de numește. Să nu te temi de șantaj și de filmulețe, și să-l fugărești pe Plahotniuc din țară. Iată asta înseamnă Caracter. Nu să faci coaliție cu dînsul. Iată aici Andrei Năstase e maladeț, el i-a adus aminte lui Maia Sandu cum vota Maia pentru Plahotniuc și pentru Candu și Candu vota pentru Maia. Și amu s-o faci pe Maia mare eroină, a adăugat Președintele.


Încă un lucru este obligatoriu – Responsabilitatea care trebuie să fie economică și socială.

- Nu să închizi sute de școli în Republica Moldova, dar să vii cu indexarea de două ori a pensie pe an, să dai 700 de lei la pensionari la sărbători, să ajuți agenții economici să exporte, a explicat șeful statului.

Este principială și Respectarea valorilor noastre.

- Eu aici nu mă refer la minorități sexuale și marșurile acestea care nouă nu ne trebuie așa ceva în Republica Moldova, eu mă refer la religia noastră, că unii vor să o divizeze așa cum au divizat-o în Ucraina. Am văzut mai multe tendințe, eu sînt categoric împotriva la aceasta. Aici e vorba de statalitatea noastră. Nu avînd cetățenia altui stat să te dai mare patriot al acestei țări. Sau noi sîntem gata să alegem un președinte al țării un cetățean al altui stat? Eu nu am cetățenia altui stat, a spus el.

În final Igor Dodon a dat un răspuns dur Maiei Sandu.

- Eu înțeleg că aveți președinție la București sau în alte țări. Pentru mine este un singur stat – Republica Moldova. Eu voi servi Republicii Moldova, Patriei noastre și poporului nostru. La mine aici e familia, la mine aici e tot. Eu nu am altă Patrie. Dar voi da dovadă în continuare de Echilibru, de Caracter, de Responsabilitate și voi respecta Valorile noastre tradiționale. Asta este poziția mea”, a conchis el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?