Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Dodon a comentat zvonurile privind demisia Guvernului Chicu

7 mai. 2020,, 15:42   Politică
3952 2

Președintele Igor Dodon spune că nu-și dorește alegeri parlamentare anticipate și că a vorbit astăzi cu prim-ministrul Ion Chicu, iar despre demisie nu a fost nici vorbă.

Răspunsul președintelui vine după ce opoziția a înaintat o versiune potrivit căreia șeful statului și-ar dori numirea unui nou Guvern, în condițiile în care Curtea Constituțională a hotărît astăzi că alegerile parlamentare anticipate pot fi organizate după data de 17 august în baza sistemului electoral proporțional, scrie tv8.md.

„Alegerile anticipate, chiar dacă vor avea loc, vor fi organizate după sistemul proporțional. Dar în calitate de președinte voi face tot posibilul ca să nu avem alegeri parlamentare anticipate, dar alegeri prezidențiale. Ar fi o greșeală să provocăm acum o criză politică, pe lîngă cele existente, din domeniul sănătății și agriculturii”, a spus șeful statului.

Cît ține de zvonurile apărute în spațiul public precum că premierul Ion Chicu și-ar da demisia, în cazul în care Acordul de împrumut cu Rusia va fi blocat de CCM, președintele a declarat că: „am vorbit cu premierul acum trei ore, dar nu am discutat despre demisie”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?