X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a comentat solicitarea de a-l lipsi pe Plahotniuc de Ordinul Republicii

4 oct. 2019,, 17:00   Politică
4745 1

Președintele Igor Dodon este gata să examineze solicitarea deputatelor Maria Ciobanu și Stela Macari, care au cerut ca Vladimir Plahotniuc să fie lipsit de „Ordinul Republicii” pe care l-a primit în 2014.

Dodon spune că va face o analiză, va citi argumentele care au stat la baza acordării ordinului și va lua ulterior o decizie.

„Eu un decret deja l-am anulat cu acordarea cetățeniei unui personaj destul de interesant (n.r. cetățenia pentru Traian Băsescu). Eu nu văd probleme să anulez și alte decrete. Eu nu știu dacă a venit adresarea deputatelor la Președinție. O dau colegilor și dacă este o astfel de posibilitate, nicio problemă”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Amintim că deputatele Blocului ACUM au cerut președintelui Igor Dodon să-i retragă „Ordinul Republicii” lui Vladimir Plahotniuc, pentru că acesta ar fi fost implicat în uzurparea puterii în stat.

Vladimir Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii” în 2014 de către președintele Nicolae Timofti, „pentru contribuţii decisive la desăvîrşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?