TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Dodon a comentat solicitarea de a-l lipsi pe Plahotniuc de Ordinul Republicii

Dodon a comentat solicitarea de a-l lipsi pe Plahotniuc de Ordinul Republicii

Președintele Igor Dodon este gata să examineze solicitarea deputatelor Maria Ciobanu și Stela Macari, care au cerut ca Vladimir Plahotniuc să fie lipsit de „Ordinul Republicii” pe care l-a primit în 2014.


Dodon spune că va face o analiză, va citi argumentele care au stat la baza acordării ordinului și va lua ulterior o decizie.


„Eu un decret deja l-am anulat cu acordarea cetățeniei unui personaj destul de interesant (n.r. cetățenia pentru Traian Băsescu). Eu nu văd probleme să anulez și alte decrete. Eu nu știu dacă a venit adresarea deputatelor la Președinție. O dau colegilor și dacă este o astfel de posibilitate, nicio problemă”, a declarat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.


Amintim că deputatele Blocului ACUM au cerut președintelui Igor Dodon să-i retragă „Ordinul Republicii” lui Vladimir Plahotniuc, pentru că acesta ar fi fost implicat în uzurparea puterii în stat.


Vladimir Plahotniuc a fost decorat cu „Ordinul Republicii” în 2014 de către președintele Nicolae Timofti, „pentru contribuţii decisive la desăvîrşirea obiectivului major de politică externă al Republicii Moldova – asocierea politică şi integrarea economică cu Uniunea Europeană”.
Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load