Dodon a comentat rezultatele alegerilor (VIDEO)

Dodon a comentat rezultatele alegerilor (VIDEO)

Șeful statului spune că trebuie luat în calcul orice scenariu și nu exclude alegeri anticipate, precizînd că în decurs de 15/16 zile va fi clar dacă aceste alegeri sînt legitime sau nu.


„Vor fi sau nu alegeri anticipate este prematur să spunem, dar trebuie să luăm în calcul orice scenariu”, a spus Dodon.


"În caz dacă nu există posibilități de a găsi limbă comună între partide, nu între partide și deputați independenți - cred că varianta ideală sînt coalițiile dintre partide, nu guvernele minoritare, nu partide și deputați transfugi -  atunci voi pleda pentru dizolvarea cît mai rapidă a acestui Parlament și pentru alegeri anticipate", a adăugat el. 


Potrivit lui, liderii partidelor care au intrat în Parlament trebuie să se determine cît mai curînd dacă vor forma o majoritate parlamentară.  „Dacă vom avea anticipate, nu trebuie să întindem din timp și aceste alegeri să aibă loc într-o perioadă scurtă, poate chiar odată cu alegeri locale la începutul verii”.


Totodată, Dodon a menționat că în calitate de președinte are obligația să invite la discuții toți liderii politici vizați, în încercarea de a forma viitorul Guvern.


„Începe o perioadă și mai interesantă, sînt convins că vom face față la toate aceste discuții, provocări”, a conchis Dodon.


Demnitarul a mai spus că șeful statului este în drept să convoace prima ședință a Legislativului în cel mult 30 de zile de la data alegerilor, adică pînă pe 25/26 martie.


                                               


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load