X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3991

Dodon a comentat rezultatele alegerilor (VIDEO)

25 feb. 2019,, 15:20   Politică
7981 1

Șeful statului spune că trebuie luat în calcul orice scenariu și nu exclude alegeri anticipate, precizînd că în decurs de 15/16 zile va fi clar dacă aceste alegeri sînt legitime sau nu.

„Vor fi sau nu alegeri anticipate este prematur să spunem, dar trebuie să luăm în calcul orice scenariu”, a spus Dodon.

"În caz dacă nu există posibilități de a găsi limbă comună între partide, nu între partide și deputați independenți - cred că varianta ideală sînt coalițiile dintre partide, nu guvernele minoritare, nu partide și deputați transfugi - atunci voi pleda pentru dizolvarea cît mai rapidă a acestui Parlament și pentru alegeri anticipate", a adăugat el.

Potrivit lui, liderii partidelor care au intrat în Parlament trebuie să se determine cît mai curînd dacă vor forma o majoritate parlamentară. „Dacă vom avea anticipate, nu trebuie să întindem din timp și aceste alegeri să aibă loc într-o perioadă scurtă, poate chiar odată cu alegeri locale la începutul verii”.

Totodată, Dodon a menționat că în calitate de președinte are obligația să invite la discuții toți liderii politici vizați, în încercarea de a forma viitorul Guvern.


„Începe o perioadă și mai interesantă, sînt convins că vom face față la toate aceste discuții, provocări”, a conchis Dodon.

Demnitarul a mai spus că șeful statului este în drept să convoace prima ședință a Legislativului în cel mult 30 de zile de la data alegerilor, adică pînă pe 25/26 martie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?