COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a comentat hotărîrea CCM de a suspenda legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

Dodon a comentat hotărîrea CCM de a suspenda legea pentru care Guvernul și-a asumat răspunderea

Șeful statului spune că decizia Curții Constituționale de a suspenda legea privind măsurile anticriză, pentru care Guvernul Chicu și-a angajat răspunderea, este una stranie.

Igor Dodon a menționat că responsabilitatea pentru această situație de impas o poartă partidele de opoziție care au sesizat Curtea.

„Pentru mine a fost foarte stranie această decizie, atitudinea de partea opoziției. Am spus să lăsăm politica într-o parte, dar e o abordare cinică din partea opoziției, care a cerut suspenderea unor prevederi. Pe oamenii nu îi interesează cine e vinovat, dar soluții. Cu toții știm cine și de la ce partide”, a spus Dodon astăzi în cadrul emisiunii Președintele răspunde.

Demnitarul a precizat că cea mai simplă modaliate de a soluționa problema este ca partidele să-și retragă sesizările și atunci subiectul va fi epuizat. A doua soluție este ca Înalta Curte, în cadrul ședinței de săptămîna viitoare să ia decizia ca legea rămînă în vigoare sau cîteva articole să fie doar suspendate.


„L-am sunat pe dl Țurcanu să-l întreb ce s-a întîmplat. El a explicat că patru membri au votat pentru anularea acestei legi, dumnealui nu a votat”, a explicat oficialul.

A treia soluție, spune Dodon, este ca Guvernul să propună un nou proiect de lege în Parlament.

Demnitarul a menționat că alocațiile sociale și alte prestații vor fi în continuare acordate, indiferent de hotărîrea Curții.

„Am vorbit cu prim-ministrul ca în regim de urgență să fie convocată Comisia Situații Excepționle pentru a lua decizia de continuare a unor prevederi a acestei legi: alocarea ajutorului de șomaj, suportul pentru agenii economici care plătesc salarii, ajutorul pentru copii de la 500 la 900 de lei”, a adăugat Dodon.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load