COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon a anunțat despre ce va discuta cu Putin

Dodon a anunțat despre ce va discuta cu Putin

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, intenţionează să discute un şir de probleme importante cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin.

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat miercuri seara la un post de televiziune.

„Avem multe probleme care trebuie discutate", a spus Dodon.

El a reamintit că la 1 iulie expiră termenul de şase luni pentru care Rusia a anulat taxele la producţia agricolă din Moldova.


„Trebuie menţionat că această măsură a avut un impact favorabil asupra exporturilor de produse moldoveneşti. Am vîndut toate merele la un preţ bun. Dar ştiu că în Rusia cresc îngrijorările referitor la cazurile de reexport. De exemplu, există informaţii că, în februarie-martie, pe piaţa rusă au ajuns 8-10 mii de tone de mere din Ucraina sub formă de mere moldoveneşti. Rusia poate lua măsuri pentru a restricţiona reexportul, iar aceasta va fi o lovitură şi pentru mărfurile moldoveneşti. Trebuie să discutăm aceste probleme", a spus Dodon.

De asemenea, el a menţionat că acest lucru este foarte important, deoarece în curînd începe sezonul căpşunilor şi cireşelor, iar "piaţa rusă este una principală pentru această categorie de produse".

„Vom avea întîlniri cu Vladimir Putin, atît oficiale, cît şi mai puţin oficiale", a spus Preşedintele Republicii Moldova.

Potrivit lui, el va trece prin Moscova spre Nur-Sultan, unde, pe 29 mai, va participa la summit-ul Uniunii Economice Eurasiatice. De asemenea, în perioada 6-8 iunie, Igor Dodon va participa la Forumul Economic Internaţional din Sankt Petersburg, la care participă permanent din 2008.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load