Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Discuții constructive cu reprezentanții UNESCO și HOPE 87

8 mar. 2018,, 17:45   Politică
4271 0

La indicaţia Preşedintelui Republicii Molodva, domnul Dodon Igor, consilierul prezidențial, Corneliu Popovici a avut o întrevedere cu oficiali UNESCO din Austria, care se află în ţara noastră într-o vizită de lucru, notează Noi.md cu referire la o postare a consilierului.

Delegaţia, condusă de doamna Ute-Henriette Ohoven, ambasador special UNESCO, şi Robert Ottitsch, secretar general HOPE 87, a fost însoţită de reprezentanţi ai Comisiei Naţionale a Republicii Moldova pentru UNESCO, domnul Constantin Rusnac şi doamna Luminiţa Drumea.

În cadrul dialogului, oaspeţii s-au referit la proiectele deja realizate în ţara noastră, la cele aflate în derulare şi la unele de perspectivă. Oficialii străini şi-au manifestat dorinţa de a iniţia mai multe proiecte, cu condiţia implicării obligatorii a instituţiilor statului Republica Molodva, ca și în cazul deschiderii Centrului educaţional pentru copiii bolnavi de cancer din ţara noastră.

La întîlnire a participat şi doamna Rita Manole, care a prezentat Fundaţia de Caritate “Din Suflet” a Primei Doamne şi a informat despre o serie de acţiuni iniţiate în 2017 şi care vor cunoaşte desfăşurare pe durata anului în curs. Printre proiectele cele mai importante, cu un impact social considerabil, se numără acţiunea naţională de susţinere a gradiniţelor din ţară; proiectul naţional de promovare a modului sănătos de viaţă, prin construcţia terenurilor de sport multifuncţionale, preponderent în localităţile rurale; proiectul naţional “Salvăm copiii din lumea tăcerii”, prin care 10 copii hipoacuzici au beneficiat de implanturi cohleare; susţinerea persoanelor aflate în dificultate prin procurarea sau repararea locuinţelor; programul naţional de suport în procesul de şcolarizare, prin care au fost oferite ghiozdane şi rechizite şcolare unui număr impunător de copii ş.a.

În urma unui schimb productiv de idei, au fost identificate direcţii de colaborare şi puncte de tangenţă în activitățile de viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?